Tammevaadid veinile

  • 50 liitrit tammevaadid veinile
    Tootekood: AZSY050

    Valmistage unikaalne jook, laagerdades seda tammevaatides 

    Hind 220  - 230  KM-ga
    30 liitrit tammevaadid veinile
    Tootekood: AZSY030

    Valmistage unikaalne jook, laagerdades seda tammevaatides 

    Hind 182  - 192  KM-ga
    20 liitrit tammevaadid veinile
    Tootekood: AZSY020

    Valmistage unikaalne jook, laagerdades seda tammevaatides 

    Hind 160  - 170  KM-ga
    15 liitrit tammevaadid veinile
    Tootekood: AZSY015

    Valmistage unikaalne jook, laagerdades seda tammevaatides 

    Hind 138  - 148  KM-ga
    10 liitrit tammevaadid veinile
    Tootekood: AZSY010

    Valmistage unikaalne jook, laagerdades seda tammevaatides 

    Hind 116  - 121  KM-ga
    5 liitrit tammevaadid veinile
    Tootekood: AZSY005

    Valmistage unikaalne jook, laagerdades seda tammevaatides 

    Hind 99  - 104  KM-ga
    3 liitrit tammevaadid veinile
    Tootekood: AZSY003

    Valmistage unikaalne jook, laagerdades seda tammevaatides 

    Hind 88  - 93  KM-ga
  • Tänu puidu tugevusele ja vastupidavusele keskkonnategurite mõjule on tammepuust veinivaate kasutatud juba vanadest aegadest mitte ainult veini hoidmiseks, vaid ka transportimiseks. Ka tänapäeval hoitakse veini enne pudelitesse villimist tammevaatides. Kuid hoopis teistsuguste omaduste tõttu – maitse, lõhna ja värvi tõttu, mis nad joogile annavad.

    Miks peaks veini laagerdama puuvaadis?

    Esiteks on puit poorne materjal ja see võimaldab õhuosakeste aeglast vahetust tünni sees ja väljas. Hapnik stabiliseerib veini värvi, pehmendab maitset, vähendab tanniinide kokkutõmbumist.

    Teine põhjus on aroomide edasikandumine. See, milliseid maitseid tammevaat veinile annab, sõltub muidugi ka vaadi põletamisest. Kerge röstimine annab joogile magusate vürtside noodid, sellised nagu mandlid ja nelk. Keskmine röstimine üllatab vanilje ja valge šokolaadi nootidega. Tugev röstimine toob rohkem esile tubaka- ja suitsuaroomid ja maitsed. Puit lisab veinile ka tanniiniühendeid, mis muudavad veini pehmemaks, rikkalikumaks, siledamaks.

    Tavaliselt hoitakse veini 225 l või suuremates tammevaatides ja laagerdatakse 12-48 kuud. Veini säilitamine kodus väiksemates vaatides võib võtta vaid ühe või mõne kuu, sest puidu ja veini kontakt on oluliselt suurem kui suurtes vaatides. Maitske jooki ja villige see pudelitesse siis, kui teile sobib.

    Tammevaadid on nagu head teeürdid. Neid saab kasutada mitu korda, kuid iga kord kestab laagerdumine, omaduste ligitõmbamine aina kauem aega.

    Vastavalt Teie soovile saame vaadid seest röstida kergelt, keskmiselt või tugevalt. Kui soovite tellida spetsiaalselt oma vajadustele vastava vaadi, võtke meiega ühendust e-posti teel info@azuolinestatine.lt või helistage telefonil +370 654 823 81.

    Samuti pakume graveerimisteenust nii viskivaatidele kui ka teistele. See on parim valik, kui otsite eksklusiivset ärikingitust või kingitust oma lähedasele inimesele. Saame graveerida logo, pildi, lühikese tervituse või muu soovikohase teksti.
     

    Loe rohkem